Saturday, December 25, 2010

Idea Dalam Kekaburan

Hidup dah mula mengalami kekaburan kerana saat ini saya sedang mula menyusun atur hidup saya sebagai pelajar kembali setelah berehat selama setengah tahun....... [okay mata telah mula berkelip-kelip dan seperti telah mendengar panggilan dari alam lain].......

Sekarang bermulalah hidup saya sebagai pelajar Sarjana Sains (Pemuliharaan Biologi) di UKM.....so semoga segalanya akan berjalan lancar. Kelas akan bermula hari Rabu nie....Nampaknya pada masa yang sama tetap perlu mencari kerja sampingan supaya punya wang saku lebih. Siapa lagi nak tolong hidup saya kalau saya sendiri tidak menolong diri saya sendiri. Selamat malam dunia

Friday, December 17, 2010

JIPABAN--MY 2010 SANTARINA

"Merry Christmas" 


Selamat Hari Krimas buat semua penganut Kristian......Neway, I memang penyibuk because still interupt this contest even I bukannya sambut Krismas. Tapi siapa kisahkan???? We are MALAYSIAN!!! We celebrate every single event in this peacefull country. 



Bila dah nampak contest ni....I pun nak join juga untuk memeriahkan suasana yang memang I tau dah cukup happening. Lepas tu, I terus pergi melawat Website JIPABAN untuk mencari item yang berjaya menyentuh hati saya ni. Tak pentingkan harga sesuatu benda yang kita ingin berikan kepada seseorang ,asalkan item tersebut dapat menyentuh hatinya sehingga terharu.


Setelah berjalan sehingga kaki I begitu lenguh dan naik kematu. Okay stop making an action.... padahal I cuma klik tetikus ni untuk memasuki kedai-kedai di JIPABAN dan melakukan segala survey yang sempurna.



FINALLY......ting!

Bila I masuk ke dalam Green Poppies mata I terus terpegun.Dalam hati berkata inilah hadiah yang I cari-cari.
I nampak Day By Day Vintage Dairy......wahhhh memang cantik sangat.....just in right size, cute, funky & yang paling penting senang dibawa ke mana sahaja. Dalam erti kata lain mudah untuk disembunyikan dari mata-mata yang berniat jahat untuk mencungkil rahsia [hide and seek]. I suka dua warna sky blue & camel. Really hope to give one of them to my bestfriends since primary school. Untuk I gaya vintage hasil rekaan diari ni memang sesuai sangat untuk menyimpan memori kehidupan seseorang. Vintage is cool...Vintage is style...waaaaaa, I really want this sweet dairy for me and my BEST FRIEND 
Nor Wahida Nasaruddin.
 I nak dia tahu betapa berharganya segala kenangan dan pengalaman dalam hidup ni. Walaupun kenangan itu pahit atau manis. Segalanya akan menjadikan manusia semakin matang dan tabah. I harap dia akan tulis dan simpan segala kenangan dalam hidup ini di dalam diari yang I ingin berikan pada dia.

Moga pada suatu saat nanti selepas berpuluh...puluh...puluh  tahun dia mampu membaca diari tersebut sambil tersenyum dan bercerita tentang pengalaman hidupnya kepada cucu-cucunya dengan bangga. Really hope that.



My bestfriend akan tulis memori bertemankan cute yellow duck
gheeeeee....~~~

Ida boleh selitkan nota penting dan pen bersama =)



Saiz sebesar tapak tangan memang mudah dibawa bersama
Ida.... I know you will love this one
This is our world

MERRY CHRISTMAS WORLDZZZZ!!!!


Saturday, December 4, 2010

Go Travel With AirAsiaX New Zealand


Want to find something new in your life? Planning your holidays ahead? Starting from only RM199, AirAsiaX is now offering direct flights to Chirstchurch New Zealand! Hurry! Share this exciting adventure!





For more information and details please click on AirAsiaX

Special Promotion For BlackBerry Fan


Attention to all BlackBerry fan:
"Staying connected has never been this easy. Share to your friends and loved ones on getting updates on work and leisure while on the go with the new Celcom new BlackBerry Bold 9780 and BlackBerry Torch 9800 promotion. Receive emails from your personal and businnes accounts, browse through your favourite sites and stay in contact via instant messaging, mobile calls and so much more! Share the Celcom Exec promo today!"


For more information and detail please click on BlackBerry Bold 9780

You might also like:

Related Posts with Thumbnails