Wednesday, June 29, 2011

Projek Baru Gagak Rumah

24/6/2011 yang lalu....baru jer selesai ambil sample House crow (corvus splendens). Seksa betul bila kena settlekan projek kajian secara bersendirian...Cemburu betul aku bile tengok orang lain.....ramai supervisor yang uruskan....serasa hati mahu jer aku blah dari sini....ttp disebabkan aku dah buat separuh jalan...maka perlulah untuk aku habiskan sampai ke akhirnya....ak perlukan sekurangnyer 2 kali sampling lagi....termasuk identification processs......... 

wahhhh prof mana kamu hilang nie....pandai jer approve projek orang lepas tu kamu hilang......susah betul saya nak cari kamu prof....saya ingat kamu akan tolong saya....tapi akhirnya semua saya kena buat sendiri.........saya harap kamu tak akan demand yang pelik-pelik dengan saya prof......ini pun saya banyak menagih simpati ahli keluarga dan teman-teman untuk membantu.... Terima kasihlah untuk semua yang membantu saya............... 

Petang tadi baru saya habis & berjaya dissect 19 ekor house crow dengan jayanyer.... sampai sekarang saya masih lagi terbayangkan baunyer yang sangt hanyir dan busuk itu............uwekkkk...uweekkkk


~19 crows inside the yellow basin~


~dissect sample sampai nak tercabut pinggang eden~


~ini adalah reproductive organ for female house crow~
nampak tak ovari yang kt tengah tu
~ini adalah reproductive organ for male house crow~
testis yang warna putih 

P/s: so nanti kite akan tengok resultnyer di antara female and male mana yang lebih pathogenic towards 
the environment......and the reason why????? that is the job for the real scientist

Friday, June 10, 2011

Rating Gempak For KL Gangster (movie)

Siapa tak kenal Shamsul Yusof ( Ala yang hensem tu), Aaron Aziz ( romantik dalam drama Nora ELena tu), Adi Putra, Zizan, Sofi Jikan & Adam Corrie....
TAK KENAL?
Meh nak tunjuk ni



Movie lama dah hilang muncul movie baru. So well Cik Cikyn telah pun menonton KL Gangster (movie) bersama adinda-adinda yang comel.. By the way...movie nie hanya untuk individu yang berusia 13 tahun dan ke atas. Jadi buat adik-adik yang nak juga tengok movie nie.....Kak Cikyn nak bagi idea. ' Apa kata pujuk yuolls nyer parent sambil merengek manja' ....Ok, itu menggedik namanya. Hehehhe.....buat yang kecik-kecik tu boleh tengok juga tapi dengan bimbingan orang dewasa yer. Sebab takut silap hari bulan tetiba jadi "Wa" & "Lue" la pulak.

Kat sini Kak Cikyn telah menyelitkan beberapa scene dari movie KL gangster...penat dah Cik Cikyn nie menggeledah dan bertanya pada Dato' Google....

anak tiri & bapa tiri.....aishhhh sepesen betoollll


Nie geng Jai yang suka cari gaduh ok
~jgn tiru perbuatan ini~


I love ajib...hahahhaha...kurus gini pun kuat lawan tau


Ok abg macho i memang cukup mantop
~sejak bila jadi abg macho i pulak.laalallaal~
teruskan usaha Malek, i sokong u sentiasa

Silakan menonton yer semua

Yang pasti cerita ini sangatlah suka bertumbuk dan bergaduh. Maka ibu bapa yang prihatin silalah membimbing anak-anak anda dengan penuh perhatian..... Jangan sampai berlaku scene realiti pulak di panggung ok.... Keganasan shark, kehenseman& tanggungjawab  malek, Kenakalan Jai, Kesetiaan Abang Long Padil & Ajib..............

Tuesday, June 7, 2011

Before & After MAKE-UP

Huisssshhhh...terasa semacam sangatlah terkejut apabila melihat rupa yang hampir 100% berubah selepas mengalami transformasi maku-up yang sungguh dahsyat....Tak guna banyak cerita anda lihat jer la sendiri..... kalau terasa nak tengok lebih banyak silalah pergi ke GOOGLE













Majoriti gambar-gambar nie diambil dari :
 http://izismile.com/2009/10/19/the_art_of_make-up_i_before_and_after_21_pics.html

LAst skali saya nak selitkan tawaran untuk anda.......jika anda berminat jangan lepaskan peluang keemasan ini.

You might also like:

Related Posts with Thumbnails