Friday, December 16, 2011

1 man for 39 wives +++ coming soon

He is head of the world's biggest family - and says he is 'blessed'  to have his 39 wives. Ziona Chana also has 94 children,14-daughters-in-law and 33 grandchildren. They live in a 100-room, four storey house set amidst the hills of Baktwang village in the Indian state of Mizoram, where the wives sleep in giant communal dormitories.



Encik Chana bersama dengan semua ahli keluarganya
~sangat meriah kan~


Rumah idaman
Sangat aku tak boleh bayang macam mana semua ahli keluarga dari bini-bini-bini, anak-anak dan cucu-cucu disumbat dalam satu rumah...Adoi seksa kot.


Encik Chana bersama 39 isteri-isteri beliau
Could you imagine 1 man for 39 wives
such disaster I think


Tak der kejadah nyer nak kongsi bilik macam ni ngan bini-bini lain.
Kalau nak duk macam ni baik duk asrama seumur hidup kot.
Condition cam hotel best la juga.....adoiiiii
Ini aku tengok pun pening..boleh migrain oooooo

(He keeps the youngest women near to his bedroom with the older members of the family sleeping further away - and there is a rotation system for who visits Mr Chana's bedroom.)


Mr. Chana has not stopped looking for new wives. 
'To expand my sect, I am willing to go even to the U.S. to marry,' he said.

(ada hati lagi nak tambah tu, tak paham aku....)



Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1358654/The-worlds-biggest-family-Ziona-Chan-39-wives-94-children-33-grandchildren.html#ixzz1ggtwQtRA

Monday, December 12, 2011

Luahan rasa hati di malam yang sunyi

Bile hidup muler berserabut...
Otak pun dah muler jadi kelibut....
Alangkah bagus kalu dari dulu lagi aku rebut...
Takder la aku nk kena sebut-sebut...

Adoi penat giler satu hari nie...
Mau patah pinggang eden berdiri kat tepi dapur. Tapi terima kasih la wat member2 yang sudi datang merayap ker umah eden nie. Heeheheh.....next time kite g layan hot spring ( dis time korang kena bawak aku dgn rasa dedikasi ok).....

Wednesday, October 12, 2011

SECOND HAND BOOK SALE 1



BLOOD AND GOLD
By ANNE RICE

RM 16.00 ( including postage)

Synopsis

Once a proud Senator in Imperial Rome, Marius is kidnapped and forced into that dark realm of blood, where he is made a protector of the Queen and King of the vampires---in whom the core of the supernatural race resides. Through his eyes we see the fall of pagan Rome to the Emperor Constantine, the horrific sack of the Eternal City at the hand of the Visigoths, and the vile aftermath of the Black Death. Ultimately restored by the beauty of the Renaissance, Marius becomes a painter, living dangerously yet happily among mortals, and giving his heart to the great master Botticelli, to the bewitching courtesan Bianca, and to the mysterious young apprentice Armand. But it is in the present day, deep in the jungle, when Marius will meet his fate seeking justice from the oldest vampires in the world.........




SO YOU WANT TO BE A WIZARD
By DIANE DUANE

RM 14.00 (including postage)

Synopsis

Something stop Nita's hand as it ran along the bookshelf. She looked and found that one of the books had a loose thread at the top of its spine. It was one of those SO YOU WANT TO BE a.... books, a series on careers. So You Want to Be a Pilot, and a Scientist ....a Writer. But this one said, So You Want to Be a Wizard.

I don't believe this, Nita thought. She shut the book and stood there, holding it in her hand, confuse, amazed, suspicious--and delighted. If it was joke, it was a great one. IF IT WASN'T ....?

_________________________________________________________________________________

NOTE: If anyone interested on the item above just leave me an email at n.ashikinalias@yahoo.com . TQ

Monday, October 10, 2011

Don't Be Serious, Be SINCERE

You should read about this one if you are still keep thinking about the meaning of your life
I think Mr Chetan Bhagat statement is giving me valuable meaning of life.

Tuesday, October 4, 2011

Alasan untuk Survive tahap dewa

Semua orang ada masalah dalam hidup. Tak kirelah apa-apa jer. Masalah kawan (itu dulu)...prob bf/gf (lukily i dun hv this)...financial prob >>> uet..uet...( ok ini selalu jadi kalau over budget & time nak repay PTPTN ni)...etc....hissshh... .Kalau nak jadi emotional dan down dalam hidup atas masalah-masalah tersebut. Maka tak best lah hidup kite nanti. Masa yang berlalu tetap akan berlalu. No matter how much you pay to turn back the time, that would not be happen. (but you can turn back the clock).

TUA tak kan jadi MUDA
MATI tak kan HIDUP kembali

Sooo...the KEY WORD. Apa pun masalah anda first step TAKE DEEP BREATH. Buang segala negative energy... Suuuuhhhhsuhhhh -Ve energy pergi jauh-jauh. Hehehehe.
OPTIMIS, pandang ke hadapan...semua yang terjadi pasti ada HIKMAH.
Find the BEST SOLUTION.....every PROBLEM have their own solution .Kan?

OK...kembali kepada tajuk asal. Sorry my bad suka membebel

1)Tak ada Kesan
Who are u? i Dun think if you have any importance to me. IF you dare to make mess with me even once then i could be two times worse than you. And make your life as hell. Soooo plzz ....plzzzz dun make mess with me. Even i'm looking just like undangerous species toward you. TQ.

2)Ada banyak lagi benda best 
Selain nak fikirkan banyak sangat masalah dengan hamba Allah yang sengaja cari masalah tu. Telah banyak menyebabkan kite terlepas benda-benda penting yang memorable. Soooo...go ahead with your life. 

3)Hikmah tersembunyi
Semua benda yang terjadi ada sebab tersendiri. Either it come very soon or later. What ever it is just be patience. And tell it to yourself frequently ....... so you won't forget it.

4)Orang yang tersayang
Seperti mana saya tak nak orang yang saya sayang risau dengan masalah. Saya rasa orang yang sayang saya pun tak nak saya risau dengan masalah. BUT..doesn't mean to run away from problem kan?Just face it wisely..then it will be better.

5)DIA sangat sayang saya
Walaupun semua manusia dalam bumi ni akan tinggalkan saya (except my parents la kan). DIA tak akan tinggalkan saya. That is the BEST reason why I shouldn't give up with my life. Because HE the almighty already give me the best life with HIS Love. That doesn't compare to anything. Sebab saya tahu Allah s.w.t sentiasa sayang kan saya. Bila Allah bagi saya masalah beerti DIA nak saya sentiasa ingat asal saya. Soooo...dun do something stupid easily such as take your life just like it not valueable to you.

Monday, September 26, 2011

Survival Without Make-up


Hidup tanpa make-up memang disaster dan satu cabaran tahap dewa untuk seseorang yang hidup bergantung dengan make-up. Kejap kejap nak touch-up. Maklumlah make-up dah cair kena bahang mentari. But luckily coz my life tak perlu bergantung dengan make-up sebab I banyak buat kerja kat luar jer. Cume sometime jer I hentam letak make-up atas muka bila ada event. Maklumlah disebabkan kulit tak berapa nak radiant and burn jer bila buat kerja luar.

Ok...this is the best reason why I should try SK-II product yang ramai guna and proven sangat bagus kan??? 
Betul tak???
Hahahha.....very obvious I have my hidden agenda =P


~during da graduation dayz~
tu pun main touch-up sesikit dalam erti kata wat syarat


~maklumlah time ni nk nampak vogue konon kan~
hehehehe


~compact, eyeliner, mascara n lip glose~
basic stuff in my bag



~pergi kelas without make-up~
mmg terasa ringan jer muker


~field trip moment~
conservation team maaaaa


~outdoor activity~

Basicly most of the time i'm just easily appear without make-up. But that one make my skin more worst sebab tak ada protection kan. What to do i'm such simple person jer..... Tapi mana lah tau if SK-II Facial Treatment Essence tu boleh tolong selesaikan my problem kan. Sooooo i'm just giving try. Who know if my luck is there...... Maybe gadis-gadis di luar sana or maybe mak-mak gadis yang MELETOP kt luar sana pun boleh try gak kat SINI yerrrr....=)
SK-II Bare Your Skin For A Day


Wednesday, September 7, 2011

MUST watch da hot video

video


 Just wanna share this funny video with everyone. Hehehehe.... this is the best reason why the hot gurls out there should not put a tatoo of your ex-bf's name especially when it comes to your memorial days.....hahahahahahah i'm watching this one with laught. gud nite everyone. Misss you

Sunday, September 4, 2011

Senda Gurau Pagi

Pagi ni aku ada terjumpa dengan satu cerita yang best daripada wall orang lain kat FB...so credit to Kaoshardtoexplain....cerita nyer cam gini;

Boy : sudikah kaw menjadi isteriku....



Gurl : kaw ada BMW...??



Boy : xde..



Gurl : ada rumah banglo..??



Boy : xde gak..



Gurl : brapa gaji kaw sebulan..??


Boy : xde gaji..



Gurl : ak xsudi..

Gurl tersebut berlalu pergi tanpa lg menoleh ke blkg..

Boy : (dlm ati) wtpe ak nk ada BMW lg dah kalo ak dah ada Ferarri 2bjik Porsche 1bjik..villa 



ada 3bjik pun xsempat nk duduk..gaji pun rsenye xperlu sbb ak ni boss syarikat... :)







Hamik kooooo tulah lain kali tanya tu bior detail sikit ......hahahhaha. Adusssshhhh

Friday, September 2, 2011

Perasaan Lepas

Ikan kekek berenang di lopak,
Burung cecawi bermain gamelan,
Alih-alih poket dah kopak,
Kenalah sikit kurang berjalan.

Pohon pulai berayun lembut,
Sarang semut tersusun rapi,
Aidil fitri telah ku sambut,
Kerja bertimbun bermula lagi.



Tenggelam dalam dunia kerja..
Lepas nie mau jumpa sama boz besar perlu lah siapkan report yang sepatutnya...
Big bozzzz.......terimas sebab tolong eden....hahahah Referring to my bozzz ( Prof Shukor Md Nor) ...

Friday, August 19, 2011

Terasa Nak Menang RM 10,000 dengan NESCAFE Chillah

Apa agak-agaknyer nak buat dengan RM 10, 000?

Bayar hutang PTPTN?
Saving dalam bank?
Jadi saviour untuk golongan yang memerlukan?

Senang jer nak menang RM 10,000 tu. hahahah acehhhh cara cakap tu macam makan kacang jer kan. Siapa yang pandai bab design mendesign ni bolehlah mencuba nasib. Korang cume perlu design tin nescafe. Kemudian tunggu khabar berita daripada pihak nescafe sama ada korang ni berTUAH atau tak?


ANTARA CONTOH DESIGN EDEN>>>>>>



~design jer la macam mana yang korang suker~


~nie sebenarnyer my first design~


~tangan jer yang sempat masuk .....ngeeeee!~

Kalau korang terasa nak mencuba nasib dengan jayanyer korang boleh mencuba di SINI
GOOD LUCK!!!!

Sunday, July 31, 2011

Salam Ramadhan

Selamat Berpuasa
Di Bulan Ramadhan
Buat
Semua Muslimin & Muslimat
Moga Akan Menjadi Insan Yang Lebih Baik

Saturday, July 16, 2011

HABIS SUday......

Berhentam seharian di Dewan Canselor UiTM Shah Alam dari 8.30 pagi hingga 4.00 petang.
Sememangnyer mampu untuk membuatkan aku jadi separuh hilang akal... stress beb.
Cuba cakap siapa yang tak stress.
 5 exam paper yang aku nak kena mengadap. 
Berkejar dengan masa dan tumpuan otak saling berlawanan.
Syabas goverment sebab mampu membuatkan saya pengsan lepas balik umah bertelankan 2 biji panadol
active fast.
Hehehe.......kita tunggu apa jadi nanti...

Monday, July 11, 2011

MEMOIR as Msc

BERSUKA_SUKI BERSAMA TEMAN-TEMAN


~In front of the fact while waiting for the bus~


~hehehhe... hei mana focus??? study la dude~


~happy lepas membeli casing hp baru even hp bukn baru pun~
ngeeeee~~~



~along kite share kay~
50%/50%


~awat muka aku cam muka patient wad pembedahan jer~


~makan eh jang~ 
sodap eh tu


I really miss each of dis moment........... perangai yang macam sengal sesorang.
Nak kata camera maniac pun boleh lah juga.


BIRTHDAY AKMAL


~Layan kek......mama i nak kek juga tau birthday tahun nie~
hahahahah.....gedix la lue shikin


PROGRAM MASUK MEMBERSIH HUTAN



~Hei buddy... jom join bersihkan hutan beramai~


~lepak dulu amik mood mother nature ok~


~akhirnya kami berjaya~


MANDI-MANDA DI SWIMMING POOL


~yeah...dayung kebelakang cam ikan duyung sesat tu~


~refresh da moment~ 
mau terjun kolam lagi tak...JOM!!!


~wahhh.....korang memang best lah BUDDY...rindu korang sume~


~nie dengan hero2 sarwajagat~
nice!!! suke pic nie


~me n farhan...ehhh luper doreamon skali kat belakang tu~
hahahahah comey la lue doreamon


~wa mula wat perangai sengal keje duk shoot sana-sni~
finally farhan xnk ngaku kawan......lue kejam la Farhan hehehe. Nasib wa x bawak machine gun.=)


~moment ngn korang memang mahsyuk la~


MELEPAK DI TIME SQUARE


~wei lambaian miss underworld~



~we olll penat + kebulur nak mati~
tapi we all enjoy


~kanak-kanak riang di taman fantasi~


~wa peluk tiang tu tahap mashyuk giler~
nasib bek x kena label sengal kan

DINNER KOLEJ ZA'ABA


~okey...camera on da light~

HANGOUT witz ex-BIOD


~Layan~~~~~


MELEPAK DI MID VALLEY


~syok sendiri tunggu train~


~time ni wa teman along cari camera baru untuk projek die~


~aiyooooo...nasib bukan orang betul~
kalu tak lama dah wa kena bambu ngn abah n mama sebab cium anak orang
ehhhhhh......Rain ni anak orang ker??? heheh nasib anak orang jer


LASTLY!!!


Finally....sume memoir tersebut akan wa belek cam magazine nie...
memang kenangan terindah dalam hidup wa...
Apa2 hal pun korang memang dah masuk dalam hati wa....
Baik nyer selit derrrrrr =)







Wednesday, July 6, 2011

Masalah Muncul Lagi....AIyoooooo

Aiyooooo.....setelah aku mula buat kerja...tetiba kepastian untuk sesuatu baru sahaja memunculkan diri...maka ak mula menghadapi kembali masalah yang memeningkan kepala dengan projek master beta ini....

Aiyooo prof kenapa baru sekarang kamooo menyatakan bahawa sesungguhnya kamoo telah tawar hati untuk kembali ke universiti ini. Sekarang projek saya telah pun tersangkut kerana tiada sesiapa yang sudi menjadi Co-supervisor sebab kebanyakkannya bukan bidang major mereka.

Aiyooo.... sekarang perlu mula kembali dari sifar. Prof Shukor help me la.......saya tak nak tersangkut sebegini dahsyat nie...Apa projek yang patut saya buat????? Plant and Entemology is out from my list....
Fish??? boleh tahan.Water quality? Okey juga.Small mammal?????????ermmmmmm...kurang sikit kot.....wahhhh korang tolonglah bagi idea kat eden nieeeeeeeee......


Dari: bidadari yang patah sayap......T_T ( air mata bercucuran sebanyak 1 baldi)

Wednesday, June 29, 2011

Projek Baru Gagak Rumah

24/6/2011 yang lalu....baru jer selesai ambil sample House crow (corvus splendens). Seksa betul bila kena settlekan projek kajian secara bersendirian...Cemburu betul aku bile tengok orang lain.....ramai supervisor yang uruskan....serasa hati mahu jer aku blah dari sini....ttp disebabkan aku dah buat separuh jalan...maka perlulah untuk aku habiskan sampai ke akhirnya....ak perlukan sekurangnyer 2 kali sampling lagi....termasuk identification processs......... 

wahhhh prof mana kamu hilang nie....pandai jer approve projek orang lepas tu kamu hilang......susah betul saya nak cari kamu prof....saya ingat kamu akan tolong saya....tapi akhirnya semua saya kena buat sendiri.........saya harap kamu tak akan demand yang pelik-pelik dengan saya prof......ini pun saya banyak menagih simpati ahli keluarga dan teman-teman untuk membantu.... Terima kasihlah untuk semua yang membantu saya............... 

Petang tadi baru saya habis & berjaya dissect 19 ekor house crow dengan jayanyer.... sampai sekarang saya masih lagi terbayangkan baunyer yang sangt hanyir dan busuk itu............uwekkkk...uweekkkk


~19 crows inside the yellow basin~


~dissect sample sampai nak tercabut pinggang eden~


~ini adalah reproductive organ for female house crow~
nampak tak ovari yang kt tengah tu
~ini adalah reproductive organ for male house crow~
testis yang warna putih 

P/s: so nanti kite akan tengok resultnyer di antara female and male mana yang lebih pathogenic towards 
the environment......and the reason why????? that is the job for the real scientist

You might also like:

Related Posts with Thumbnails