Saturday, December 25, 2010

Idea Dalam Kekaburan

Hidup dah mula mengalami kekaburan kerana saat ini saya sedang mula menyusun atur hidup saya sebagai pelajar kembali setelah berehat selama setengah tahun....... [okay mata telah mula berkelip-kelip dan seperti telah mendengar panggilan dari alam lain].......

Sekarang bermulalah hidup saya sebagai pelajar Sarjana Sains (Pemuliharaan Biologi) di UKM.....so semoga segalanya akan berjalan lancar. Kelas akan bermula hari Rabu nie....Nampaknya pada masa yang sama tetap perlu mencari kerja sampingan supaya punya wang saku lebih. Siapa lagi nak tolong hidup saya kalau saya sendiri tidak menolong diri saya sendiri. Selamat malam dunia

Friday, December 17, 2010

JIPABAN--MY 2010 SANTARINA

"Merry Christmas" 


Selamat Hari Krimas buat semua penganut Kristian......Neway, I memang penyibuk because still interupt this contest even I bukannya sambut Krismas. Tapi siapa kisahkan???? We are MALAYSIAN!!! We celebrate every single event in this peacefull country. 



Bila dah nampak contest ni....I pun nak join juga untuk memeriahkan suasana yang memang I tau dah cukup happening. Lepas tu, I terus pergi melawat Website JIPABAN untuk mencari item yang berjaya menyentuh hati saya ni. Tak pentingkan harga sesuatu benda yang kita ingin berikan kepada seseorang ,asalkan item tersebut dapat menyentuh hatinya sehingga terharu.


Setelah berjalan sehingga kaki I begitu lenguh dan naik kematu. Okay stop making an action.... padahal I cuma klik tetikus ni untuk memasuki kedai-kedai di JIPABAN dan melakukan segala survey yang sempurna.



FINALLY......ting!

Bila I masuk ke dalam Green Poppies mata I terus terpegun.Dalam hati berkata inilah hadiah yang I cari-cari.
I nampak Day By Day Vintage Dairy......wahhhh memang cantik sangat.....just in right size, cute, funky & yang paling penting senang dibawa ke mana sahaja. Dalam erti kata lain mudah untuk disembunyikan dari mata-mata yang berniat jahat untuk mencungkil rahsia [hide and seek]. I suka dua warna sky blue & camel. Really hope to give one of them to my bestfriends since primary school. Untuk I gaya vintage hasil rekaan diari ni memang sesuai sangat untuk menyimpan memori kehidupan seseorang. Vintage is cool...Vintage is style...waaaaaa, I really want this sweet dairy for me and my BEST FRIEND 
Nor Wahida Nasaruddin.
 I nak dia tahu betapa berharganya segala kenangan dan pengalaman dalam hidup ni. Walaupun kenangan itu pahit atau manis. Segalanya akan menjadikan manusia semakin matang dan tabah. I harap dia akan tulis dan simpan segala kenangan dalam hidup ini di dalam diari yang I ingin berikan pada dia.

Moga pada suatu saat nanti selepas berpuluh...puluh...puluh  tahun dia mampu membaca diari tersebut sambil tersenyum dan bercerita tentang pengalaman hidupnya kepada cucu-cucunya dengan bangga. Really hope that.



My bestfriend akan tulis memori bertemankan cute yellow duck
gheeeeee....~~~

Ida boleh selitkan nota penting dan pen bersama =)



Saiz sebesar tapak tangan memang mudah dibawa bersama
Ida.... I know you will love this one
This is our world

MERRY CHRISTMAS WORLDZZZZ!!!!


Saturday, December 4, 2010

Go Travel With AirAsiaX New Zealand


Want to find something new in your life? Planning your holidays ahead? Starting from only RM199, AirAsiaX is now offering direct flights to Chirstchurch New Zealand! Hurry! Share this exciting adventure!





For more information and details please click on AirAsiaX

Special Promotion For BlackBerry Fan


Attention to all BlackBerry fan:
"Staying connected has never been this easy. Share to your friends and loved ones on getting updates on work and leisure while on the go with the new Celcom new BlackBerry Bold 9780 and BlackBerry Torch 9800 promotion. Receive emails from your personal and businnes accounts, browse through your favourite sites and stay in contact via instant messaging, mobile calls and so much more! Share the Celcom Exec promo today!"


For more information and detail please click on BlackBerry Bold 9780

Sunday, November 21, 2010

Aidil Adha 2010

Salam semua.......entri ni sepatutnya dah masuk berdekad yang lalu. Tapi disebabkan kemalasan tapak tangan dan jari-jemarinya maka segalanya terbantut seketika. Neway, apa pun cuma nak share keadaan Aidil Adha di kampung eden ini..... Layan jer la yer apa yang ada ni.

Semua korban untuk raya ni berjumlah $$$$$. Lembu ada 7 ekor + mr. kambing 2 ekor.... Memang mahsyuk....sampai ke hari ni pun peti ais kat rumah ni penuh lagi dengan daging-daging korban tu. Rasanya boleh lagi kot kalau mahu membuat jamuan untuk penduduk kampung. Cewah....C-kyn kamooo ingat kamooo tu anak taukey daging ke? sob...sob...sob.... T_T



Semoga Kita Bertemu Lagi Nanti =)

Tuesday, November 16, 2010

Mega Project Skandal F-version

Selamat malam serta selamat menyambut Hari Raya Aidil Adha buat semua muslimin khususnya dan semoga berbahagia dihari cuti buat rakyat Malaysia umumnya....Cewah memang dah ada gaya boleh ganti Perdana Menteri Malaysia yang seterusnya....[berangan jer...sebab memang tak mustahil kerana perkara tersebut memang dah terangkum dalam Perlembagaan Malaysia]

Sebenarnya niat malam ni nak buat benda lain tapi disebabkan telah didesak oleh adinda-adinda beta untuk melakukan sesuatu "projek" maka saya telah terikat. Ok....apakah projek tersebut? Ini adalah projek skandal mereka. Kalau anda rasa nak layan.....layan jer la.....dan memang akan ada projek skandal yang akan datang.......kita tunggu dan lihat silalah menikmati pemandangan projek skandal di bawah ini......oleh:
Mohd Fahdil Alias, Mohd Firdaus Alias &Mohd Farhan Alias


             

Adil with hoop, Aus with badminton racket & A'an tukang drummer last baut not least...tukang rekod jangan luper......
adinda beta si nur amirah
(mereka bertiga ni berangan jer lebih)hehehehehe
takper.....akak yang best nie sokong jer
*__*
(senyuman lebar di hari lebaran)

Sunday, November 7, 2010

CrazY aBouT CheeSeeeeee?

Tahu tak apa gambar ni.
If you are pizza lover from Pizza Hut, just click here.

Tersebut alkisah dihari minggu....bersiar-siar di bersama keluarga. Okey...c-kyn is starting to become one of royal family style. Sila jangan ikut penyakit berjangkit ini jika tak mahu terkena tulah. BAHAYA!

Lepas C-kyn pergi melepak di book store POPULAR I pergi sana sebab I pun popular....Ok, memang terasa nak ketukkan. Sumpah =). Tetiba tergerak hati. Bukan bermaksud hati C-kyn ada kaki. Cuma tetiba datang idea dan murah hatinya untuk berbuat amal. Bunyinya seperti C-kyn selama ini adalah orang yang kedekut. Maka hentikan kutukan tersebut....sebab C-kyn tengah cuba menjadi orang yang bermurah hati.
 PELOK SELUK POKET >>> ambil dompet >>> ting...ting...ting (bertaburan duit syiling) bajet macam kaya sangat. =P Adalah sekeping nota biru.

 "Okey, abang Pizza Hut. Ni duit untuk you. Tapi bukan buat belanja you okey. Untuk bayar Extreme Chessy 6 Pizza yang I beli ni" (wink...wink...). Berlalu dengan bangga bersama aroma panas Pizza yang 'take away'.




Inilah hasil murah hati C-kyn =)
Balik rumah la lepas tu apa lagi...nak makan sensorang tak best pula. Baiklah...adik-adikku sayang kak c-kyn belom jadi orang kaya jadi hanya inilah yang mampu untuk ku hadiahkan buat kalian >>> terasa syahdu (sob...sob...sob) T_T




Sebenarnya teringin nak buat aksi tarik cheese macam
kat picture atas tapi selalu sangat tak jadi
(sesiapa yg pro tolong ajar c-kyn ek.. =P)


Tahu tak apa yang best pasal pizza nie.... apa yang best adalah umpama anda berada di lautan keju...yelah yang nama lainnya CHEESE tu. Apa C-kyn penipu? Air mata berderai kembali...T_T. Cukuplah dengan penyataan kejam sebelum ini. I serius ni. MEH I sebut berapa jenis kejut  KEJU yang ada kat dalam pizza ni. Lepas ni kalau I tak tipu dah. Korang semua kena belanja C-kyn okey? =P


Cuba baca nama-nama Cheese yang ada kat atas tu
Nampak tak?

Kite bermula dari salasilah keju yang terdapat di dalam pizza ini.

Datuk (Parmesan) + Nenek (Mozzarella) + Ayah ( Romano) + Ibu (CHeddar) + Anak 1 (Provolone) + anak 2 (Monterey Jack)
= EXTREME Cheesy 6 Pizza.

Memang mantap sangat salasilah pizza ni. So.....apa lagi? Korang sume dah kalah so...kenalah belanja I makan pizza ni. HAHAHAHA. =P. Just make sure lepas ni jangan pula ada orang yang bunyi "BOOOO..... or  BEK.....". Maklumlah seronok sangat dapat makan EXTREME Cheesy 6 Pizza ni.


Nie muka Daus, Adil & A'an tengah menikmati kepingan pizza



Muncung adil yang sangat mahal
(ye ker ? =P)



My Lil Bro A'an.....macam mahsyuk habis



C-kyn just stay cool.....hahahaha
(nikmat tak terlihat hanya mampu dirasa)


Kalau ikutkan hati mahu saja C-kyn membelasah barang sedulang lagi Extreme Cheesy 6 Pizza ni secara berseorangan. Namun.....$$$$$$ tak ada. Maklumlah....hidup baru nak membina dalam dunia pekerjaan. Apa yang penting .....KERJASAMA!!!!! ...Salahla... =P yang penting C-kyn dapat menikmati Extreme Cheesy 6 Pizza ni sebab C-kyn sukakan cheese....lebih kurang macam hantu cheese...hehehe. Sambil menikmati pizza yang enak ini dapt juga mengeratkan hubungan bersama family.

Untuk peluang keemasan ini terdapat sebuah contest yang memang sangat istimewa daripada Pizza Hut. Wanna know something SPECIAL. They are offering you with RM 2,000 as a prize. This contest will be end on 16 November 2010.  If you want to know more just click here.


I'm crazy about CHeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeese!!!!!

Sunday, October 31, 2010

Kisah Hari Pertama Baby-sitter

Ok......sebenarnya cerita ni berlaku sejak 3 hari yang lalu. Jangan berfikir kerja baby-sitter = bayi-duduk  nie senang walaupun dia hanya duduk dengan baby ok.

28/10/2010

Pagi tu baru terasa nak habiskan penulisan novel Dania Insyirah Bab ke-12.  Ada ke orang bangun-bangun pagi dah mula fikir nak tulis novel ( terasa macam sengal la pula) T_T. Tak mengapa kita teruskan projek yang telah dirancang dalam pemikiran......Jam 8.30 pagi. Tiba-tiba telefon berbunyi...Apa panggilan untuk aku???? Nampaknya pukul 11.00pagi ni dah ada kerja baru. Tahu tak kerja apa? Kerja babysitter kat nursery la.

Sesampai di sana semua bebudak tu dah duduk menunggu kat depan pintu macam banduan yang nak larikan diri. Heeheheehe....well, memula memang terasa cam comel sangat. Maka aku pun masuk ke dalam nursery tersebut dengan muka yang bahagia. 30 minit pertama berlalu dengan sempurna. Masuk 30 minit ke-2, dah ada baby yang start menangis, ada yang bergaduh dan ada yang nak pergi toilet....

Kejap....kejap....kejap.....
CIKGU.........Haikal pukul Hawa. Lepas tu, waaaaaa.....Ziqa pula menangis (aku pun terasa cam nak nangis gak) =seksa beb. Tragedi tersebut berlansung dari jam 12.00pm sampai 5.30pm sebab lepas tu seorang demi seorang dari mereka akan balik. Jam 7.00 malam aku pun pulang ke rumah naik motor antik abah tu. Scary gak lalu jalan depan kubur tu sensorang...hehhee. Nasib tak ada yang menumpang.

Malam tu lepas aku sampai jer rumah.....terus g makan dan siap-siap solat maghrib & isyak'. Dalam pukul 8.30 pm aku terus tumbang cam kayu balak yang kena tebang. Serius memang penat giler sebab kena jaga 7 baby + budak-budak yang besar sikit + budak-budak tadika. Kalau jaga anak sendiri pun aku rasa tak akan sedahsyat ini. =) Keesokan hari memang sengal-sengal la satu badan aku.  Ada juga terfikir tak nak kerja kat situ dah. Tapi aku cabar diri sendiri....why not just giving try for one month boleh gak amik pengalaman dulu.

p/s: Insyaallah.....If ada peluang nanti aku akan uploadkan pic-pic student aku yang comey-comey tu. Especially... Zharif, Ajmal, Ziqa, Aisyah, Madi, Batrisya, Husna & Airina....

Byebye........cikgu nak gi rehat dulu....esok cikgu ada shift pagi.

WORLD's COOLEST INTERN

When we talk about 'WORLD's COOLEST INTERN'.
What would rolling on in your mind?
Before I tell you any detail, let me to show you something

Yeah...yeah....that right. If you are a nuffnanger, this is the happiest moment for you.
Want to know it more. Find it here


Thank you to the Standard Chartered Bank for giving us the best opportunity in our life.
BUT
Please held your breath for 5 minutes.
You will be more exciting when I show you the next picture ....



Are you still breathing?
This is the hottest & biggest news that I want to show you."Why does this internship program related to us?" Is it this question still playing in your mind? The simple question with simple answer. Trust me.

Do you love technology? Gadget? I love technology. What about social feed website such as Twitter, Flick and Facebook or something else. Have you gone crazy with them like you wouldn't want to let them go? If your answer is YES for each question. This is the right place for you to start the new beginning of yourself and enjoy the journey of your life as the WORLD's COOLEST INTERN........
Click here

What are they offering to you?

Open your eyes widely to read the impressive offer =)
  • A six month internship programme with total remuneration of SGD 30,000.
  • Perks includes training on social media and online engagement from Standard Chartered's esteemed partners.
The contest will be end at 11.59pm 31 Octobers 2010
So...Hurry Up, You Still Have a Chance To Grab 


COOLEST can be classified as CARING, PASSION, FLEXIBLE & CHARISMATIC

To be the World's Coolest Intern you must :
  • Be caring with others people necessary, especially when you are dealing with person in social media. By doing this you will be able to satisfy your customer's demand.
  • Be passion with everything you do. Every success started  from passionate deep in your heart. From passion you are willing to do everything to make something work out.
  • Be flexible in every situation and able to handle and solve any up coming problem...... hahahaha. from here you need to be very creative and inovative to create the best solution.
  • Be charismatic in from others by showing your best side of leadership. If you are able to lead yourself very well shown that you have high capability to lead others toward success too.
I don't want to miss this chance as well. So I think we should compete each other right?
Sooooo......Let see either I am good enough or not for this golden chance.



LET CHECK IT OUT

I will spend few hours everyday to update my FACEBOOK, TWITTER and BLOG.
It is already become my daily routine or habit.
I want peoples around me especially everyone close to me to notice everything happen to me.
I know they are missing me sooooooo MUCH...especially to ORCA's member





You can add me from both account if you want to know me better.
I am pretty sure that we can be good friend after we know each other.

For the next picture I think it is not necessary for me to tell you where does this picture coming from.....=)


Basically....I'm trying my best to 'upgrade' myself to be the COOLEST person
Ok.... I don't know either this picture already show my COOLEST and CHARISMATIC site...
But this is the best picture that I this would be fit fot this entry.
Agree.....with me.....(plzzzz agree with me)





I love to be the leader for every single project from school untill university.
I think from being a leader I can improve my skill and increase my work skill with others.
Beside, it is also taught me to co-operate with other team member.







This is a picture of me with my team member during sampling activity at University Malaysia Terengganu.
ORCA's team......they are COOL huh...? hahahaha....

I had graduated from University Malaysia Terengganu with Bachelor of Applied Science's in Biodiversity Conservation and Management on 25th July 2010.
I am still looking for any available position to experience the working situation
I think the experience in social media will be such a precious knowledge for me.



Sooooo.....If you think that we are able to compete healthly....just grab this chance
clik here and here



Tuesday, October 26, 2010

Just For YOU, I miss


Saya tahu awak tak akan pernah muncul di sini. Jadi kerana itu saya berani untuk tuliskan rahsia rasa hati saya di sini. Tak pernah pun satu jawapan yang pasti awak berikan pada saya, sama ada awak terima saya atau sebaliknya. Disebabkan itu, saya tak pasti apa yang ada difikiran dan hati awak. Saya pernah meminta moga awak akan mengingati saya walau sesaat pada 11.11pm. Saya tak tahu sama ada awak pernah ingatkan saya atau tidak. Tapi saya yakin hanya saya yang teringatkan awak. Mungkin tak pernah wujud ruang untuk saya di hati awak.


Saya tahu mustahil untuk saya minta hati awak untuk saya. Saya bukanlah insan yang paling sempurna untuk awak. Jadi saya mengambil keputusan untuk melepaskan awak. Melepaskan awak dari hati saya memang sangat berat tapi bila mengingati awak membuat saya semakin terseksa. Merindui awak membuatkan air mata saya mengalir. Mungkin ini adalah langkah yang paling sempurna. Lagi pun saya pernah berjanji untuk tidak muncul dalam hidup awak lagi suatu waktu dahulu.

Tapi percayalah bahawa sesungguhnya saya tak pernah menaruh dendam pada awak. Mengenali awak adalah suatu yang terindah dalam hidup saya. Saya akan simpan rahsia hati saya sebagai memori yang teristimewa. Saya sentiasa mendoakan semoga Allah s.w.t akan melindungi iman dan hati awak dari segala kejahatan. Semoga awak akan berjaya di sana dan sentiasa diredhai. Semoga awak akan temui seseorang yang lebih sempurna dalam hidup ini.

Masa pasti akan mengubati segalanya. Moga luka ini akan pulih semula.





Perasaan kasih dan sayang saya pada awak adalah pemberian Allah s.w.t yang paling indah. Hanya Dia juga yang mampu memindahkan rasa sayang itu kepada insan yang lain.





writen by : angel
(middle of midnight)




Sunday, October 24, 2010

Aku Menangis.....

24/10/2010



Salam semua malam yang dingin menjadi semakin dingin dengan tiupan angin malam. Semua mata telah pun lelap. Tapi hanya aku sahaja yang masih setia berjaga kerana otakku seperti tak mahu tidur. Siapa yang menonton cerita Taubat Nasuha untuk mencalonan anugerah skrin hari ni. Ok....cerita tu memang sangat sedih....kerana kita hanya menghargai Sesorang setelah insan tersebut diambil kembali kepada Yang Maha Pencipta. Tapi itulah sifat manusi="annas" adalah sentiasa pelupa.



Oleh kerana sifat Allah s.w.t itu sendiri yang Maha Pengasih dan Maha Pengampun maka disediakan satu pintu untuk hambaNya kembali semula kepada kepadanya iaitu pintu taubat.. Aku sendiri berkira-kira berapa banyakkah dosa aku pada Allah s.w.t di tambah lagi dosa pada manusia. Adakah diri ini telah benar-benar bersedia untuk kembali kepadanya? Aku sendiri masih tak pasti.



Saturday, October 23, 2010

Special OFFER for all BlackBerry Lover

Do you have a headache to choose the BEST, ELEGANCE & PRACTICAL smartphone. Now, no worry anymore. You can relief about it, so keep smiling and give the best sweet smile to me. Our hero the Celcom BlackBerry Torch 9800 has come to solve your problem, mean OUR problem.

Want to know the best feature of the new BlackBerry Torch 9800? Go scream loudly until the world shake and all the staff at Celcom Centre will begging you to stop by giving u the best BlackBerry Torch 9800... hahahaha =) This will work, trust me =P


First smartphone that you can go with keypad and full 3.2 inch touch screen. Tell me, where would you find the  smartphone with the best combination except with BlackBerry Torch.
With 5 MP camera you can act just like the pro-photographer everywhere , anytime and save all the memory inside 8GB memory expanded with a micro SD card.

If you are so morry worry with your social feed. Now you can jump high to the air and go crazy with your friends on Twitter and Facebook without miss out any single of update. Beside that enjoy your multi-media file with pile of song and video with this special BlackBerry Torch.  Happy enough???.......if so maybe you should go and get one BlackBerry Torch for youself and enjoy it to the limit..... =) but I'll envy you T_T

Heheheh....nice if you have made decision to get BlackBerry Torch better check out
Celcom Exec 50 plan and thankz to Celcom that you'll never regret it. With this postpaid plan you'll able to save more as spend more with automatic discount every month. On 29 October 2010 this legendary BlackBerry will be launch officially and 1st 100 customers to pre-register will enjoy the early bird promotion and these item will throw for free: -- jabra bluetooth headset worth RM125 -- 8GB Micro SD Card worth RM68 -- Energizer Portable worth RM58.
Soooo......grab everything you can =)

so ELEGANCE, so SEXY =) ~~~~ so what u are waiting for?






Thursday, October 21, 2010

Most CRAZY & CREATIVE idea

Okey...pada sesiapa yang merasakan otaknya mempunyai idea yang
creative, crazy & inovative.

Sila salurkan idea yang berguna kepada saya.......

What would you do with your best buddys if you get RM10, 000 sponsor?
hurry up if you have an idea please drop it here.......=)

Thank you dear.......

Tuesday, October 12, 2010

Peluang Ke-2 Bab 1 (bhgn 1)

Minggu sesi suai kenal antara pelajar-pelajar baru akhirnya telah sampai ke penghujungnya. Maklumlah, kumpulan pelajar sesi tahun 2001 adalah anak sulung bagi Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) Pendang. Boleh dikatakan semua kemudahan di sini masih baru dah tidak lengkap lagi. Kata orang belajar di mana-mana pun sama sahaja, asalkan ada kemahuan di situ ada jalan.

“Ermm… kalau ikutkan tentatif dalam jadual yang aku dapat, pukul 8.30 pagi ini patutnya ada program ceramah dengan kaunselor di Dewan Besar”. Sepanjang minggu ni, tiap-tiap hari pun memang akan dipenuhi dengan sesi ceramah yang sememangnya menjadi teman setia dan halwa telinga aku ni. “ Tak boleh lewat ni, kalau tidak silap hari bulan nanti matilah aku kena gelak dengan budak-budak lelaki tu” bisik aku sendirian. Itulah hadiah istimewa yang akan menanti pelajar yang hadir lewat ke program yang telah diaturkan.

Benar-benar tidak diduga oleh Nur Dania Insyirah Mohd Affendy, dalam banyak-banyak negeri dalam Malaysia ni, tercampak juga dia di negeri jelapang padi ni untuk meneruskan cita-cita dan impiannya. Namun, demi hasrat yang murni ini Dania tetap bertahan bagi menjadi contoh sebagai kakak sulung kepada adik-adiknya yang lain.
           
Di hadapan Dania saat ini tersergam bangunan empat tingkat yang sebahagian besarnya dilitupi dengan cermin kaca. Bangunan tersebut boleh diibaratkan sebagai sebuah rumah kaca gergasi. Apa yang membezakan ialah rumah kaca yang sebenar berfungsi untuk menanam tumbuhan yang sebenar tetapi rumah kaca di hadapan mata aku ini adalah untuk memastikan jiwa-jiwa muda yang sedang membesar di dalamnya akan lahir menjadi insan yang berjaya di dunia dan akhirat.

“Eh, aku ni patutnya duduk dalam kelas mana ek? Harap-harap janganlah tingkat atas sekali. Kalau tak... sah tak sampai 3 minggu dekat sini mesti berat aku turun 5 kg.” Kalau tak silap aku kelas aku sepatutnya 1 Futuristik. Erm… nama tu pun kalau dengar saja pun dah buat aku kecut perut. Tapi manalah duduknya kelas yang hebat sangat tu. Dania masih berkira-kira sendirian.

Sedang aku mengatur langkah perlahan-lahan di balkoni tingkat dua itu. Tiba-tiba satu suara yang lunak  datang menyapa aku. “Hai awak duduk kelas mana? Saya Alia Athirah kelas 1 Futuristik kat sana tu. Awak boleh panggil saya Atie”, kata gadis itu sambil menghulurkan salam perkenalan dan menunjukkan arah kelas 1 Futuristik. “Cantik juga budak ini”, gumam aku sendirian di dalam hati. Aku terdiam sebentar cuba untuk mencari ayat yang sesuai. Sambil tersenyum, perlahan-lahan aku menyambut salam perkenalannya. “Saya Dania, kelas 1 Futuristik. Selamat berkenalan.” Akhirnya satu persahabatan yang suci antara aku dan Atie telah terjalin. Bermulalah perjalanan hidup aku di MRSM Pendang ini. Segala pengalaman yang akan mengajar aku erti sebuah kehidupan sedang menanti dengan penuh debaran di hadapan.

Wednesday, September 29, 2010

DiGi iPhone 4 Real

DO YOU WANT TO SAVE UP YOUR MONEY?

maka marilah kita menggunakan iPhone 4 dengan iDiGi Postpaid Plan
memang mantap...sapa mahu join...sila berebut beramai-ramai okey...

Senang cerita anda semua diminta untuk melihat dan membuat penilaian sendiri.

iPhone 4 + DiGi Postpaid plan = Perfect & Awesome




Kita buat sampai taukey kedai tak boleh nak rest dengan pelanggan yang ramai.
Ini semua kena kewujudan DiGi iPhone 4

Monday, September 27, 2010

DiGi iPhone 4 Play

I LoVe to Play....You LoVe to Play
&
WE LoVe to Play
(did you agree with me)

hahaha......ok cikin stop from being too over-confident.
Tapi saya tahu awak semua setuju dengan statement saya. Jadi siapa yang setuju sila buat goyang pinggul Inul =)

Awak suka DiGi iPhone 4? kalau orang tanya awak soalan tu. Apa jawapan yang akan awak berikan?
Saya akan jawap mestilah saya SUKA!!!!!! Tapi kenapa? ermmmmmm.
Sebab saya SUKA pada APLIKASI yang terdapat pada DiGi iPhone 4

Nak tahu aplikasi mana yang paling saya suka? Heheheh =) =P
Pilihan utama saya ialah APPS FOR THE GREAT OUTDOORS
memang mantap........sebab aplikasi ini banyak membantu saya sewaktu melakukan aktiviti di luar.
Orang bijak pandai sering berkata....kita tak akan tahu apa yang akan kita hadapi diluar sana.
Jadi, lebih baik sediakan payung sebelum hujan......=)


Apa yang membantu di dalam APPS FOR THE GREAT OUTDOORS?
Lests check it out

Find Your Way

Butterfly Collection

Surf Report

Knot Guide


Kami tersesat di dalam hutan...kerana itu mereka semua cuba mencari arah dengan memanjat pokot...=P
Maka dengan kewujudan FIND YOUR WAY [ACCUTERRA] tidak perlulah mereka memanjat pokok lagi.
[oppssss.......maaf bad,abe,amir & leo sebab mempromosikan wajah anda]


Tahu tak apa nama spesis ini???
erm...maka kerana itu dengan applikasi dalam DiGi iPhone 4
BUTTERFLY COLLECTION
anda akan dapat mengetahui jenis-jenis serangga cantik ini.

Kehidupan yang sentiasa buat kerja luar nie memerlukan kita untuk mengetahui keadaan semasa alam semulajadi. Maka itulah gunannya laporan cuaca dan suhu seperti di dalam aplikasi SURF REPORT.
Dengan kata lain.....anda tidak akan lagi keseorangan...=)

Setiap aplikasi DiGi iPhone 4 adalah teman setia anda di saat gembira dan juga berduka...
So cheer up dear..!!!
JUST BEAR IN YOUR MIND WITH APPLICATION FROM DiGi iPHONE 4
YOU ARE ABLE TO ENJOY AND PLAY IN YOUR LIFE TO
THE MAXIMUM STAGE...=)

i LURVE an iPHONE....so much.




You might also like:

Related Posts with Thumbnails