Monday, September 26, 2011

Survival Without Make-up


Hidup tanpa make-up memang disaster dan satu cabaran tahap dewa untuk seseorang yang hidup bergantung dengan make-up. Kejap kejap nak touch-up. Maklumlah make-up dah cair kena bahang mentari. But luckily coz my life tak perlu bergantung dengan make-up sebab I banyak buat kerja kat luar jer. Cume sometime jer I hentam letak make-up atas muka bila ada event. Maklumlah disebabkan kulit tak berapa nak radiant and burn jer bila buat kerja luar.

Ok...this is the best reason why I should try SK-II product yang ramai guna and proven sangat bagus kan??? 
Betul tak???
Hahahha.....very obvious I have my hidden agenda =P


~during da graduation dayz~
tu pun main touch-up sesikit dalam erti kata wat syarat


~maklumlah time ni nk nampak vogue konon kan~
hehehehe


~compact, eyeliner, mascara n lip glose~
basic stuff in my bag



~pergi kelas without make-up~
mmg terasa ringan jer muker


~field trip moment~
conservation team maaaaa


~outdoor activity~

Basicly most of the time i'm just easily appear without make-up. But that one make my skin more worst sebab tak ada protection kan. What to do i'm such simple person jer..... Tapi mana lah tau if SK-II Facial Treatment Essence tu boleh tolong selesaikan my problem kan. Sooooo i'm just giving try. Who know if my luck is there...... Maybe gadis-gadis di luar sana or maybe mak-mak gadis yang MELETOP kt luar sana pun boleh try gak kat SINI yerrrr....=)
SK-II Bare Your Skin For A Day


Wednesday, September 7, 2011

MUST watch da hot video

video


 Just wanna share this funny video with everyone. Hehehehe.... this is the best reason why the hot gurls out there should not put a tatoo of your ex-bf's name especially when it comes to your memorial days.....hahahahahahah i'm watching this one with laught. gud nite everyone. Misss you

Sunday, September 4, 2011

Senda Gurau Pagi

Pagi ni aku ada terjumpa dengan satu cerita yang best daripada wall orang lain kat FB...so credit to Kaoshardtoexplain....cerita nyer cam gini;

Boy : sudikah kaw menjadi isteriku....



Gurl : kaw ada BMW...??



Boy : xde..



Gurl : ada rumah banglo..??



Boy : xde gak..



Gurl : brapa gaji kaw sebulan..??


Boy : xde gaji..



Gurl : ak xsudi..

Gurl tersebut berlalu pergi tanpa lg menoleh ke blkg..

Boy : (dlm ati) wtpe ak nk ada BMW lg dah kalo ak dah ada Ferarri 2bjik Porsche 1bjik..villa 



ada 3bjik pun xsempat nk duduk..gaji pun rsenye xperlu sbb ak ni boss syarikat... :)







Hamik kooooo tulah lain kali tanya tu bior detail sikit ......hahahhaha. Adusssshhhh

Friday, September 2, 2011

Perasaan Lepas

Ikan kekek berenang di lopak,
Burung cecawi bermain gamelan,
Alih-alih poket dah kopak,
Kenalah sikit kurang berjalan.

Pohon pulai berayun lembut,
Sarang semut tersusun rapi,
Aidil fitri telah ku sambut,
Kerja bertimbun bermula lagi.



Tenggelam dalam dunia kerja..
Lepas nie mau jumpa sama boz besar perlu lah siapkan report yang sepatutnya...
Big bozzzz.......terimas sebab tolong eden....hahahah Referring to my bozzz ( Prof Shukor Md Nor) ...

You might also like:

Related Posts with Thumbnails