Saturday, November 10, 2012

AL_Kisah Seminar (SLiM) di UM

Buat pertama kali nyer Cik Cikyn perlu menghadirkan diri ke Seminar di KL. 
Buat pertama kalinyer drive sendiri pergi KL. Ok ...sebab malas nak amik public transport yang memang confirm kena berdiri sampai bengkak kaki kot... 

Drive...dan terus drive......
Mula-mula ingat nak guna Miss GPS...Tapi bahana lambat set up sooo main redah jer.
Lantak kau la Shikin ...janji sampai =)

Balik pulak sampai sesat. Penat Miss GPS membebel kat Cik Cikyn suruh guna direction yang sepatutnya. 
Pastu telinga tak nak dengar.

"SHUT Up Miss GPS". Terus jer tutup GPS...main redah lagi di kala waktu rembang senja itu. Hujan lak tu. Nak pergi Bandar Sunway...Dah lalu tempat yang sepatutnya tapi gatal dan degil serta salah jalan terus jer masuk Federal Highway....Ok Padan Muka Kau Shikin....

FInally sampai umah dengan selamat selepas sesat dengan jaya...Alhamdulillah...

Second Day....CIk Cikin dah pro..haahahah

Untuk pengajaran:

BUAT PENGGUNA GPS SILALAH DENGAR BAIK-BAIK ARAHAN DARI GADGET ANDA =) ~~~

Tuesday, October 16, 2012

Sehari Sebelum

Terasa macam nak tercabut engsel pinggang ni nak prepare material untuk meeting esok...
Owhhh....semoga Allah s.w.t izinkan semuanya berjalan lancar. Mata sekarang 10 pm jer dh mula nak minta pejam. Hahahaha....survival....Teruskan bekerja. Saya kaya, berjaya dan bahagia. =) amin...

Saturday, October 6, 2012

Hari minggu

Hari minggu yang sepatutnya mcm best tapi rite now sakit tekak..sakit kepala pluz nk demam....ok..tatatata semus. Nk g rehat dulu. Batuk lagi...

Tuesday, October 2, 2012

First Day di LESTARI

Semalam hari pertama kerja kat LESTARI...
Okay kepala dan minda cik Cikyn perlu set untuk pemahaman
kepada topik "sustainable development". Pening perlu bekerja bersama Dato', Datin, Dr.....
Baik ....saya bersedia boz...hehehehehe...Doakan Cik Cikyn yerrr.....
Ok....Hari ni ada workshop untuk projek....Good Luck... =)

Saturday, September 29, 2012

Cream puff di hari minggu

Semenjak jadi penanam anggur sementara ni. Cik cikyn memang banyak sangat cuba menjadi chef amatur di dapur. Pantang jer ada rasa nak makan or mulut & perut sama gatal ada jer yang nak dicuba.( macam kena miang buluh).

Nie creampuff hasil eksperimen cik cykin...memacam ada----macam slogan ASTRO tu.
Lets check it out........



jason bourne witz love

selamat tengah malam semua cik cikyn baru lepas melepak tengok mega movie..hero dia m3mang macho, cool & ensom. Ok nak berangan jap ganti tempat heroin.(adushhh jatuh katil la berangan pun)... mata pun dah swing-swing......yawnnnn yawnnnnn...ok signal nk tido dah smpai...nanti kite jumpa lagi esok yer.....muah..muahhhh sayang you oulllssss...jangan luper bangun solat tahajjud yerrr...hewheww

Tuesday, September 18, 2012

BLOG BARU SAYA

Maaf sebab dah terlalu lama tak up date blog. Make Cik Cikyn memang patut mendapat penampar angin kan..(dushhhh...dushhhh)..gheeeegheeee....... Sebenarnya Cik Cikyn agak sibuk dengan perlbagai perkara berbangkit untuk beberapa ketika ni. Tambahan pula Cik Cikyn mempunyai satu lagi blog yang perlu untuk Cik Cikyn uruskan. Ishhh...ishhh tersedar macam Cik Cikyn ni tamak pula bila cakap macam tu... 
Ni la blog Cik Cikyn yang satu lagi tu: OnLine nOveL

Nanti kalau ada sesiapa yang terasa rindu dengan Cik Cikyn boleh la melawat ker sini. Heheheheh....Perasan lagi la tu. Sayonara .....=)


Wednesday, August 15, 2012

Hujung Ramadhan Semakin Hampir


Assalammualaikum w.b.t...
Ramadhan dah hampir sampai ke penghujungnya untuk tahun ini.
Entah mungkin akan berkesempatan lagi atau tidak untuk bertemu di tahun hadapan.
Jalan yang panjang bagai tiada penghujung lagi di sini.
Moga segalanya akan berakhir dalam rahmat Ilahi.

Serasanya macam dah lama tidak menulis entri....
Lepas tengok tarikh baru sedar hampir 2 bulan tidak menjengah.
Di sini saya ingin memohon maaf pada kenalan yang mengenali diri yang kerdil ini.
Andai kata ada kesalahan yang mengguris hati pernah saya lakukan.
Mohon dibukakan pintu hatimu untuk memberikan kemaafan.

Yang Benar
-Nurul Ashikin Alias-

Wednesday, June 20, 2012

Juling Buling

Salam pagi....errmmmm RABU...
Ok pepagi ni Layan Lagu Too Phat- Clap To This.
Pastu gi Layan Lagu The Red Jumpsuit Apparatus lak - Face Down.
Rasa macam pepagi ni Cik C-kyn nak jadi DJ lak...
Bior la bangun pepagi rasa macam nak demam...tak perla..HEHEHE...
Tsk..tskkk...tskkkkkk....Dah lama cik demam, batuk n selsema tak datang.
Tetiba lak hari ni die wat surprise.....xder kojer betul la...
Tak per....Cik C-kyn redha jer.... Jom g pusing Stadium UKm tu........=)


Saturday, June 16, 2012

I LOVE THIS GUY......


Comel.....comel...comel.... sesangat



~Remind me to my Daddy~ HAPPY FATHERS' DAY ..abah.. =)~

Tuesday, June 12, 2012

Enough

When get hurt too much...
Maybe it is already the time to stop...
It is enough for me......giving too much will cause too deep scar inside me...

Find another new pathway in life...

Tuesday, June 5, 2012

Just Easy???

It is just easy to call "sayang,manja, honey,bunny, baby, cutie, sexy, pa, ma" etc....
But where is the prove?
      where is the lovalty?
      where is the honesty?
How would you cherish?
Does it forever?
Once it betrayed, will it be forgiven?
Once it broken, will it be recovered?
Once it lost, will it be appeared AGAIN?

p/s: just randomly wrote the idea of midnite...=)

Sunday, June 3, 2012

New Weight Transformation Program

Hello dear readers.....=) ~~~big smile for you guys..haiyaaa.

Let me tell you something, that might be you don't want to know at all.
But, I'm still have the feeling to tell you diz...hehehe
Today is my third day undergo my new weight transformation program.
Even my weight does not fell under worst category but i'm stil worried about it coz my foot will be in pain if i'm wearing high HELL  heel for quite long period.....sooo for the sake of my foot I should reduce my weight little bit RITE??? coz my cute and small foot need me soooo much. Hahaha

Lets wait for another 3 weeks and see how does my condition will be transform..... 
from 61 kg to ????? I don't  know....

if my transformation program goes smoothly..Then, i'll share the secret with you......Wish me best of LUCK..=)

Tuesday, May 22, 2012

Kadang Kala

Kadang Kala Kita Rasa kan hidup Kite Paling TERSEKSA...
Walhal...masih ada insan lain yang lebih terseksa dengan kekejaman manusia...

Kadang Kala Kita Rasa kan hidup Kite Paling SUSAH...
Walhal...masih ada golongan yang lebih papa dan tak mampu untuk makan dengan sempurna...

Kadang Kala Kite Rasa kan dunia Kite Paling KURANG...
Walhal...masih ada manusia yang kurang sempurna penciptaanya masih tetap berjuang sambil tersenyum...

Kadang Kala Kite Rasa kan dunia telah bertindak KEJAM...
Walhal...sebenarnya kite yang bertindak KEJAM pada DIRI SENDIRI... =)

~~~maka jangan lihat hanya pada ciri negatif tapi tumpukan pada nilai positif yang wujud~~~

Wednesday, April 4, 2012

Cuaca Bangi

Semenjak dua menjak ni....kesihatan langit di area Bangi ni x berapa nak menentu. Sekejap hujan, sekejap cerah....sekejap awan mendung tapi tak mencurahkan hujan. If not boleh lak juga Cik C-kyn mandi hujan....
JOM....sapa nak MANDI HUJAN ngan C-kyn.....Kite wat filem Hindustan jap..Oklah..HEPI WORKING EVERYONE...Muahhhhzzz =)

Monday, January 30, 2012

Chocolate Moist Cake

CHOCOLATE MOIST CAKE




Ingredients:

Part A:
1 cup of water
1 cup of cocoa powder
1/2 cup of fine sugar

Part B:
250gm of unsalted butter
2 cups of fine sugar
2 cups of multi-purpose flour (already contain sodium bicarbonate)
6 eggs
1tbs of ascent vanilla


Method:

Part A:
Place all the ingredient from part A into a soucepan and simmer,stirring for about 5 minute until the mixture become little bit thicken. Remove the pan from the heat to let it cool.

Part B:
Beat the unsalted butter with the sugar until become smooth
Put an egg into the mixture, one by one
Put 1 tablespoon of assen vanilla into the mixture
Put in the ingredient (part A) alternately with the multi-purpose flour

Put the mixture into the prepared tin which lightly grease with butter. Bake the cake in the preheated oven (180C) for 40 minutes.....

ENJOY YOUR CAKE MOMENT....=)

Thursday, January 19, 2012

MeMoiR as Msc 2010/2011 (1)

Terlalu banyak perkara yang terjadi dalam hidup ni . Sama ada suka atau duka. Segalanya telah tercipta hanya demi mencipta seorang manusia yang penuh dengan perasaan. Bukan robot..... =)

PROJEK MENILAI TAMAN BOTANI~~~~wahhh sgt kaya

Illegal plucking for da bunga "kenanga"

~proses men"curi"~
YEAHHHH

~mam at Noodle Station~
lapow pas wat keje 
me & along both orange

~their story with sunset~ 
romantikusss

~me n ummu.....romantika semusim~

~me & along......we hv mohabbatein moment together~

~US~
Kenangan terindah musim luruh..cewahhhhhhhhh
-Berkenalan>>bergembira>>bergaduh>>bermaafan.....with no ending-


PROGRAM BELI CARPET AKMAL

~Akmal,Ummu, me, Along, Paan~
Memang sangat enjoy nk beli carpet. Memula untuk Akmal. Then, setiap sorang beli satu =)
MIsss you guy..

~posing lagi ngn dema 2-


~pas cari carpet...g mam McD~
Munching....yurmmmyurmmmyurmm


DA rest of da Memory COntinue in Next Chapter....Daaaaa =)





Sunday, January 15, 2012

The best revenge

WHAT IS THE BEST REVENGE for someone who is SUPER arrogant?? 
I'm really wanna give him some lesson......

Friday, January 13, 2012

Otak Sya Masih Relevan kah???

Wahh....bru  3 hari saya dah mula rindukan awak. 
Adoiii....Dr adakah saya ada masalah jiwa ni??? 
Harap-harap tak ada lah kan....
Ok...maka sila kekalkan tahap rasional yer wahai otak


You might also like:

Related Posts with Thumbnails