Thursday, March 31, 2011

Saat Berhadapan Dengan Hakim Cinta

Tajuk macam tak boleh blah jer rasanya. Hari ini aku ada presentation proposal for Prevalent of Blood Parasites in House Crow (Corvus Plendens). Hahahaha...mula-mula perut cuak giler macam ada butterly in stomach but i'm so glad because my examiner is Prof Zainal and Prof Shukor..... They already help me a lot....




Tomorrow will get an extra assignment from Prof Shukor.... hahahaha. Prof memang suka kenakan aku. Well, Prof Shukor thankz for the invitation yang nak ajar saya how to identify sex of crow....(we need to dissect that bird)--------crab, tetiba aku berubah haluan menjadi vet.

Sunday, March 27, 2011

mY dearest cute little baby

Saja jer sambil buat assignment sambil edit pictures baby yang I jaga time jadi pengasuh dulu.
Really miss them like crazy.

dis one is my dearest lil handsome zharif
so notty little pince also tag as my lil BF hehehehehe


 
ZiQa, lil princess who really love to cry. 
Miss u lil baby. Maybe u already can walk rite now.

Qilah, love to talk & ask so many things.
 At the end i already loss an idea to answer her question

mY lil fella n lil princess; Arina 
Beautifull big eyes witz sexy lips 
(afraid witz me for the first time but then cann't separate her from me)
hehehehheeheh.... Arina miss u soo much dear muahzzz
will visit u again during holidays


Lots of love for you lil cute princess <3

Saturday, March 26, 2011

Love & Like

In front of the person you love, your heart beats faster,
But in front of the person you like, you happy

In front of the person you love, winter seems spring,
But in front of the person you like, winter is just a beautiful winter

If you look the eyes of the one you love, you blush
But if you look into the eyes of the one you like, you smile

In front of the person you love, you can’t say everything on your mind,
But in front of the person you like, you can show your own self

You can’t look straight into the eye of the one you love
But you can always smile into the eyes of the one you like

When the one you love is crying, you cry with them
But when the one you like is crying, you end up comforting

The feeling of love stars from the eye
And the feeling of like stars from the ears

So if you stop liking a person you used to like, all you need to do is cover your ears
But if you try to close your eyes, love turn into a drop of tears and remain in your heart forever after.

credit to:
jamshedpurlive.com

and credit to my besties frens too (my twin as well)

Monday, March 7, 2011

Rezeki Bergolek Fotografi

Assalammualaikum buat pembaca yang setia ( if adalah but i'm not so sure).
Well, hari minggu yang indah ni C-kyn telah menghabiskan masanya di Bengkel & Pertandingan Fotografi anjuran Kolej Pendeta Za'ba (KPZ). If korang nak tahu kat mana letaknya KPZ. Sila google di GOOGLE MAP.

Sewaktu sesi pendaftaran C-kyn sangatlah merasa randah diri yang teramat sangat. Nak tahu kenapa? Sebab peserta lain yang mendaftar semua bawa kamera DSLR : Nikon, CANON & Sony termasuk kamera digital yang hebat-hebat. Tapi Cik C-kyn cuma bawa yang ini;



Sepanjang sesi penerangan memang Cik C-kyn segan betul nak keluarkan kamera beliau kerana kamera milik beliau kelihatan sangat berusia dan kurang application. Sumpah rendah diri. T_T ( i really need da new cam).

Ketika pertandingan bermula, C-kyn ketandusan idea untuk mencari objek yang memberikan inspirasi. Okey sangat sedih. Berpusing di bawah sinar mentari. Muka dah mula terbakar. Asalnya rasa nak tarik diri sebab rasa mesti kalah punya. (Yelah kamera orang lain punyalah POWER).



"Shikin, kalau kau cuba sekurangnya kau tahu kau menang atau kalah. Tapi kalau tak cuba kau hanya akan kalah" 
         -Ummu Hafizah 2011-

Akhirnya Cik C-kyn pun mempertaruhkan hasil kerja beliau yang hanya dengan bermodalkan kamera digital sebagai asset. Berikut adalah hasil kerja pilihan C-kyn tapi beliau cuma mempertaruhkan gambar yang paling dirasakan paling OKEY.



Hasilnya??????


Yes, Cik C-kyn berjaya memenangi tempat pertama untuk bahagian kamera digital. Berikut adalah hadiah yang berjaya di bawa pulang oleh beliau.


~kenangan from Za'ba~


~makanan untuk C-kyn mendemokkan diri~



~memula C-kyn ingat torchlight mana lah~


~special for my adik-adik untuk cuti sekolah nie~
Kite g sesama okey adik-adik.....=)

Walaupun hadiah taklah mewah sangat but i'm really satisfied sebab rezeki akhirnya be by my side. Lagipun memang berpatutan segalanya coz yang anjurkan pun ialah sekumpulan student uni. 

Congratulation to all committee member of KAPREZA 2011

p/s: pengajaran yang dipelajari adalah anda harus mencuba sekurangnya anda mendapat jawapan untuk sesuatu dan bukan hanya terus menyerah tanpa berusaha

You might also like:

Related Posts with Thumbnails