Wednesday, June 29, 2011

Projek Baru Gagak Rumah

24/6/2011 yang lalu....baru jer selesai ambil sample House crow (corvus splendens). Seksa betul bila kena settlekan projek kajian secara bersendirian...Cemburu betul aku bile tengok orang lain.....ramai supervisor yang uruskan....serasa hati mahu jer aku blah dari sini....ttp disebabkan aku dah buat separuh jalan...maka perlulah untuk aku habiskan sampai ke akhirnya....ak perlukan sekurangnyer 2 kali sampling lagi....termasuk identification processs......... 

wahhhh prof mana kamu hilang nie....pandai jer approve projek orang lepas tu kamu hilang......susah betul saya nak cari kamu prof....saya ingat kamu akan tolong saya....tapi akhirnya semua saya kena buat sendiri.........saya harap kamu tak akan demand yang pelik-pelik dengan saya prof......ini pun saya banyak menagih simpati ahli keluarga dan teman-teman untuk membantu.... Terima kasihlah untuk semua yang membantu saya............... 

Petang tadi baru saya habis & berjaya dissect 19 ekor house crow dengan jayanyer.... sampai sekarang saya masih lagi terbayangkan baunyer yang sangt hanyir dan busuk itu............uwekkkk...uweekkkk


~19 crows inside the yellow basin~


~dissect sample sampai nak tercabut pinggang eden~


~ini adalah reproductive organ for female house crow~
nampak tak ovari yang kt tengah tu
~ini adalah reproductive organ for male house crow~
testis yang warna putih 

P/s: so nanti kite akan tengok resultnyer di antara female and male mana yang lebih pathogenic towards 
the environment......and the reason why????? that is the job for the real scientist

2 comments:

  1. aku faham perasaan ko syikin T_T....

    ReplyDelete
  2. aku rasa projek kau menarik.
    goodluck!!

    ReplyDelete

You might also like:

Related Posts with Thumbnails