Tuesday, October 4, 2011

Alasan untuk Survive tahap dewa

Semua orang ada masalah dalam hidup. Tak kirelah apa-apa jer. Masalah kawan (itu dulu)...prob bf/gf (lukily i dun hv this)...financial prob >>> uet..uet...( ok ini selalu jadi kalau over budget & time nak repay PTPTN ni)...etc....hissshh... .Kalau nak jadi emotional dan down dalam hidup atas masalah-masalah tersebut. Maka tak best lah hidup kite nanti. Masa yang berlalu tetap akan berlalu. No matter how much you pay to turn back the time, that would not be happen. (but you can turn back the clock).

TUA tak kan jadi MUDA
MATI tak kan HIDUP kembali

Sooo...the KEY WORD. Apa pun masalah anda first step TAKE DEEP BREATH. Buang segala negative energy... Suuuuhhhhsuhhhh -Ve energy pergi jauh-jauh. Hehehehe.
OPTIMIS, pandang ke hadapan...semua yang terjadi pasti ada HIKMAH.
Find the BEST SOLUTION.....every PROBLEM have their own solution .Kan?

OK...kembali kepada tajuk asal. Sorry my bad suka membebel

1)Tak ada Kesan
Who are u? i Dun think if you have any importance to me. IF you dare to make mess with me even once then i could be two times worse than you. And make your life as hell. Soooo plzz ....plzzzz dun make mess with me. Even i'm looking just like undangerous species toward you. TQ.

2)Ada banyak lagi benda best 
Selain nak fikirkan banyak sangat masalah dengan hamba Allah yang sengaja cari masalah tu. Telah banyak menyebabkan kite terlepas benda-benda penting yang memorable. Soooo...go ahead with your life. 

3)Hikmah tersembunyi
Semua benda yang terjadi ada sebab tersendiri. Either it come very soon or later. What ever it is just be patience. And tell it to yourself frequently ....... so you won't forget it.

4)Orang yang tersayang
Seperti mana saya tak nak orang yang saya sayang risau dengan masalah. Saya rasa orang yang sayang saya pun tak nak saya risau dengan masalah. BUT..doesn't mean to run away from problem kan?Just face it wisely..then it will be better.

5)DIA sangat sayang saya
Walaupun semua manusia dalam bumi ni akan tinggalkan saya (except my parents la kan). DIA tak akan tinggalkan saya. That is the BEST reason why I shouldn't give up with my life. Because HE the almighty already give me the best life with HIS Love. That doesn't compare to anything. Sebab saya tahu Allah s.w.t sentiasa sayang kan saya. Bila Allah bagi saya masalah beerti DIA nak saya sentiasa ingat asal saya. Soooo...dun do something stupid easily such as take your life just like it not valueable to you.

1 comment:

  1. Hidup ini ertinya gembira. ungkapan itu saya sgt suka.... buat apa nk hidup sedih... kita tentukan. walaupun lalaui benda yg sedih, kita tetap perlu ceria.
    salam perkenalan.
    singgah dan usha iklan utk sumbang dana tabung blog.

    ReplyDelete

You might also like:

Related Posts with Thumbnails