Wednesday, December 21, 2016

Cik Cikyn di Maktab Tentera Diraja (MTD)

Hari Sabtu (17/12/2016) yang lalu merujuk kepada hari semalam pada saat entri ni ditulis, Cik Cikyn sekeluarga menghadiri Majlis Perbarisan Tahunan pelajar MTD. Normally, majlis ni untuk meraikan pelajar tingkatan 5 selepas tamat peperiksaan SPM. Boleh dikatakan sama macam majlis pentauliahan la lebih kurang. 

Awal-awal pagi  lagi kami dah bertolak. Gaya macam jauh sangat kan? Padahal dalam 45 mins jer dah sampai sana. Tapi kami samapai di MTD tepat jam 6.15pagi. Tu diaaaaa.....Orang Johor, pun tak sampai lagi time tu. Hahaha.. Tapi disebabkan nak dekat tempat parking punya pasal. Maka diredah sahaja lah. 

Separuh dari keluarga Cik Cikyn


~Bersama adik teruna bongsu~


Our Menteri Pertahanan tengah memeriksa barisan


All of this Perdana belong to Panglima and the Gangs =)

Perbarisan bermula jam 9,15 pagi sementara menunggu kedatangan segala macam Panglima dan kawan-kawanya. Termasuklah Menteri Pertahanan. Mama Cik Cikyn pun very excited hari tu waktu jumpa kawan-kawan dia di PIBG MTD 2016. That moment Cik Cikyn realised....parents dalam community PIBG ni dah tak tanya dah nama parents yang diorang berbual tu siapa. Soalan paling femes....."Mama/mak siapa ni?" Seeeeee? Anak-anak diorang lagi femes rather than nama masing-masing. Hahahaa this is the first moment i saw this scene tau.

Hari ni memang Cik Cikyn rasakan hari yang sangattttt panjang. Waktu mama dan abah masuk dewan untuk anugerah cemerlang pelajar. Cik Cikyn dan adik lelaki pun pergilah melepak di surau. Mau jugalah kami tidur kat situ dalam sejam...lama punya pasal, panas, penat dan mengantuk lagi. Hari berakhir jam 3.30 petang. Balik rumah pengsan. Bloating sebab tak makan punya pasal.

XOXO
Cik Cikyn 2016

No comments:

Post a Comment

You might also like:

Related Posts with Thumbnails